Графік роботи

Пн - Пт: 8:30 - 18:00

(097) 870-51-96

(097) 481- 42- 23

(095) 792- 99 - 08

Зворотній дзвінок
Меню

Чому люди з фізичною активністю менше схильні до остеохондрозу?

21.12.2018

Блог

Остеохондроз може завдати чимало неприємних відчуттів і здатний помітно знизити якість життя, а тому вимагає обов'язкового та спеціалізованого лікування.

Люди, які ведуть спортивний спосіб життя – регулярно відвідують басейн, йогу, що бігають… рідше стикаються з неприємними болями в хребті. Лікувати хвороби хребта набагато складніше, ніж запобігти їм.

Головний лікар, мануальний терапевт Оздоровчо-Реабілітаційного центру «Марусич» Роман Олександрович Марусич розповів про лікування остеохондрозу у Кривому Розі:

Запущений остеохондроз викликає серйозні ускладнення, які можуть призвести до часткової і навіть повної втрати працездатності. Як можна вилікувати остеохондроз?
− Чому розвивається остеохондроз?
− Є кілька причин виникнення остеохондрозу. Це малорухливий та сидячий спосіб життя, через який слабшає м'язовий корсет спини. Надмірні фізичні навантаження та різні травми спини також можуть спровокувати напади.

Зайва вага один із факторів, що посилює навантаження на хребет. Тривале перебування у незручному положенні (наприклад, через професійні обов'язки) та неправильну поставу, а також різні порушення обміну речовин, нестачу вітамінів та мікроелементів призводять до болів у спині та виникнення остеохондрозу.

У принципі, методи лікування виходять із причин появи захворювання. Тому як профілактичними методами, так і основними методами лікування є активний спосіб життя, масажі, лікувальна гімнастика, мануальна терапія. Крім того, слід звертати увагу на своє харчування, яке має забезпечувати організм достатньою кількістю необхідних речовин. Зазвичай цього виявляється достатньо, щоб запобігти появі остеохондрозу.
У тих випадках, коли захворювання вже з'явилося, лікування зазвичай починається з медикаментозних методів. Надалі лікування знову приходить до масажів і гімнастики, які можуть поєднуватися з деякими фізіопроцедурами.

Різкі силові вправи при хворій спині протипоказані. Зате йога, калланетика, плавання відмінно піднімають тонус м'язів, відновлюють їхню гнучкість і силу. Якщо ж немає часу часто відвідувати заняття, то допоможе щоденний 15-хвилинний комплекс вправ для шийно-плечового та попереково-крижового відділу спини. Сюди обов'язково включають підйом верхньої частини тулуба з положення лежачи на спині та на животі, бічні скручування, прогинання попереку, віджимання.

Не чекайте на приступ гострого болю! Ведіть активний спосіб життя, але при перших симптомах та неприємних відчуттях звертайтеся до мануального терапевта, пройдіть регулярний курс масажів.



Занедбаний остеохондроз викликає серйозні ускладнення, які можуть призвести до часткової і навіть повної втрати працездатності.

Чому ми?

Реабілітаційно оздоровчий центр "Марусич" - найкраще рішення. Якщо вам набридло хворіти запишіться на консультацію до лікаря в зручний для вас час!

Ми в соціальних мережах

Отримуйте останні оновлення в улюблених соціальних мережах.